Verlies en rouw
Verlies en rouw

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies. Dat kan het verlies van een dierbare zijn, een kinderwens die niet wordt vervuld, verlies van gezondheid, maar ook van een baan of een ideaal. Een groot verlies zet je leven in een ander daglicht: wie je bent, je relaties, je leven.

 

Rouw is een gezonde reactie op verlies. In de wijze waarop we met verlies omgaan klinkt vaak onze hechtingsgeschiedenis door. Als we niet gewend zijn om gevoelens te delen en ons te verbinden met anderen stapelen de verliezen zich in onszelf op. Bij een nieuw verlies kan de oude rouw dan heftig (mee) opspelen.


Rouwen heeft getuigen nodig. Door te delen ontstaat er ruimte en verbinding. Haptotherapie kan steun bieden door aandachtig stil te staan. Bij gevoelens, bij herstel, bij het eigen tempo dat daarvoor nodig is. Aanraken helpt om gevoelens die leven naar de oppervlakte te brengen. Het maakt ook voelbaar waar je terughoudt of blokkeert, of juist te veel je best doet. Het geeft inzicht in de wijze waarop je in het leven staat. En in de wijze waarop je omgaat met je verdriet.

There is a crack in everything,

that is how the light gets in!

Leonard Cohen

Contact
Wil je een afspraak maken dan kan dat telefonisch of via e-mail met een van ons.

Haptotherapie Jacobijnenstraat | Jacobijnenstraat 15 | 3512 TH Utrecht

| Specialisaties | Verlies en rouw