Sport
Sport

Bij het sporten is het belangrijk dat je goed in je vel zit om optimaal te kunnen bewegen en presteren. De afstemming tussen het hoofd, het lichaam en het gevoel luistert nauw. Sport en bewegen gaat over lichaamsgevoel- en bewustzijn, kracht, coördinatie, snelheid, houdings- en bewegingsgevoel. Het gaat ook over emoties, over samenwerking binnen een team, over plezier in bewegen, over angst voor bewegen, en ook over spanning en stress en de druk om te moeten presteren.

 

Vaak ben je als sporter begonnen vanuit een lichamelijke behoefte aan bewegen en plezier. Met het toenemen van de prestatiedruk kan er iets veranderen in je zelf-beleving. Je kunt je lichaam toenemend gaan ervaren als een instrument waarmee je vooral je doelstellingen wilt bereiken en prestaties kunt leveren. Je loopt daarmee het risico´s op blessures en verliest het vertrouwen in jezelf en je lichaam.

 

Haptonomische begeleiding richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de sporter in de breedste zin van het woord. Het gaat er hierbij om hoe de sporter zichzelf ervaart en om het gevoel dat hij vóór zijn lichaam en ván zijn lichaam heeft. Haptotherapie kan helpen om het plezier in bewegen weer terug te krijgen, om te leren omgaan met angst, stress en prestatiedruk, maar ook om zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen en om je talent zo goed mogelijk te kunnen benutten.

 

Neem contact op met Marcel.

There is a crack in everything,

that is how the light gets in!

Leonard Cohen

Contact
Wil je een afspraak maken dan kan dat telefonisch of via e-mail met Marcel.

Marcel de Jong
0640537115
contact@admotio.nl
www.admotio.nl

Haptotherapie Jacobijnenstraat | Jacobijnenstraat 15 | 3512 TH Utrecht

| Specialisaties | Sport