Pijn
Pijn

Pijn maakt bij uitstek helder dat lichaam, ziel en geest niet te scheiden zijn. Emotionele pijn kan lichamelijk zeer doen; lichamelijke pijn kan geestelijk ontregelen. Ook is er steeds meer bekend dat (traumatische) stress tot chronische pijn kan leiden.

 

Vermijden van pijn is een natuurlijke reactie, maar leidt doorgaans niet tot genezing. Het vermijdingsgedrag kapselt de primaire klacht in en verbant pijngebieden uit de lichaamsbeleving. Ook kan een nadelige hyperfocus op de pijn ontstaan. Vermijding en overmatige aandacht zorgen beiden voor nieuwe klachten. Dit geldt zowel voor lichamelijke als voor psychische pijn.

 

Haptotherapie kan helpen door contact te maken met de pijn en met slecht gevoelde gebieden in het lichaam. Pijn is een signaal. Door aandacht te geven aan wat er aan de hand is kan het ons een weg wijzen. Wanneer de pijn tegemoet getreden wordt en opgenomen wordt in het lichaam als geheel kunnen ernst en scherpte verminderen. Door niet oordelende affectieve aandacht te schenken smelten de hardheid en het verzet die de pijn omgaven. Daardoor wordt de pijn doorgaans zachter en dragelijker.

 

Neem voor (psychosomatische) pijnklachten contact op met Marcel. Naast de expertise als GZ-Haptotherapeut beschikt hij over jarenlange ervaring op de pijnpoli van een revalidatiecentrum en volgde hij de ACT-opleiding.

 

There is a crack in everything,

that is how the light gets in!

Leonard Cohen

Contact
Wil je een afspraak maken dan kan dat telefonisch of via e-mail met Marcel.

Marcel de Jong
0640537115
contact@admotio.nl
www.admotio.nl

Haptotherapie Jacobijnenstraat | Jacobijnenstraat 15 | 3512 TH Utrecht

| Specialisaties | Pijn